Planetarium

Cine suntem?


SUPERNOVA Planetarium este cel mai MARE și mai PERFORMANT planetariu din România cu cel mai mare ecran sferic de 16m diametru, max. 200 de locuri, proiectoare 4K laser, fotolii super-ergonomice.
Vă așteptăm la cea mai fascinantă experiență imersivă în ROMÂNIA.

Suntem o echipă de pasionați de astronomie care vor să împartășească emoția observării cerului cu dvs.

ATENTIE! Anul acesta vom veni cu o surpriza si mai mare! Al doilea dom de 16m este deja fabricat si va fi lansat in curand!

SUPERNOVA Planetarium este acum la suprafață, în Parcul Central al stațiunii turistice balneo-climaterice Slănic, Prahova

4 martie – 20 iunie 2020, NOUL program al planetariului: 9:00 – 19:00

21 iunie – 20 sept. 2020, programul planetariului devine: 9:00 – 22:00

REZERVĂRILE se pot face pe site la pagina de rezervări, completând formularul și alegând ora de desfășurare a spectacolelor.

NU UITAȚI de PROMOȚIE!

1 spectacol GRATUIT la 3 spectacole plătite/vizitator

PROPUNEM:

BOLTA, EARTH si UNIVERSE cu APOLLO gratuit pentru weekend

UNIVERSE, EARTH, APOLLO cu SuperVulcani / Solar Super-Storms (la alegere) gratuit

Apreciem efortul dvs. de a veni de la mari distanțe să vedeți planetariul așa că ne-am gândit să adăugam activități interesante la experiența din planetariu:

Vom aduce în premieră, în completare, GRATUIT, pentru cei  care vin la planetariu, observații astronomice SOLARE, vom vedea pe lungimea de unda a hidrogenului protuberanțele/ exploziile solare dar și suprafața Soarelui cu foarte multe detalii.

După experiența în planetariu și observațiile astronomice solare (dacă va fi senin și Soarele va fi vizibil în zona telescopului) VĂ PROPUNEM o altă super-experiență: Centrul Ecvestru HUSAR! https://www.husarslanic.com situat la marginea Groșaniului (găsiți usor pe Waze sau Google maps). Cunoașterea celor 26 de cai (rase, comportamente etc.) este o prima experiență (nu va mai povestim de căinii, pisicile și celelalte animale ale centrului). Apoi, în funcție de dorință sau experiența hipică puteți urca pe cai sau ponei pentru copii pentru un mic “ride” de 10-15 min in manej sub supravegherea instructorilor sau mai mult, să dați o tură magică de călărie pe dealurile din împrejurimi pentru 1h, 2h sau 3h, pe niște cai foarte frumoși. Evident că există mult mai multe activități de la training-uri la adevarate aventuri de 1 zi de călărie.

Nu în ultimul rând, seara, după o cină meritată, în crepuscul, dacă va fi senin, putem amenaja și monta super-telescoapele noastre de avansați (inclusiv “monstrul” principal de peste 15000 euro valoare) pentru o sesiune memorabilă de observații astronomice, de data aceasta la Lună, planete, nebuloase, galaxii, roiuri stelare globulare sau deschise. Telescopul imens care va fi instalat in viitorul Observator Astronomic din zona vă face deliciul celor care vor participa la aceste sesiuni prin detaliile, lumionozitatea, puterea de marire si claritatea imaginilor obiectelor astronomice observate. Fiind automat, cu funcția GOTO, se poate duce catre orice obiect din baza sa de date de peste 150.000 obiecte facând seara sa fie una de excepție.

Experiența noastră de peste 30 de ani în popularizarea astronomiei ca membri și astronomi amatori ai Asociației Astronomice URANIA din București, va garantăm ca efectul WOW va fi bifat cu success încheind o zi memorabilă la SLANIC Prahova unde vă vom mai aduce în curand și alte surprize!